• 150 gr faina
• 25 gr cacao de buna calitate
• 2 oua
• 125 gr zahar
• 75 ml cafea calda
• 125 gr iaurt
• 75 ml ulei
• 1 lingurita praf de copt
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• un praf de sare
crema
- 300 g branza dulce fina
- 200 g mascarpone
- 2-3 linguri de smantana grasa
- 80 g zahar pudra
- vanilie
- fructi de padure
- un borcan de gem acrisor
glazura
- 100g ciocolata amaruie
- 50 g unt moale
- 1-2 linguri lapte
Ouale le amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, bicarbonatul.
Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava de copt cu diametrul de 20 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar.
Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore la frigider
Pentru crema se amesteca bine branza, mascarpone, smantama si vanilia.
Se adauga fructele de padure amestecand usor, pana la omogenizare.
Se pune pe o farfurie primul blat, se unge cu gem intr-un strat consistent.
Se pune deasupra jumatate din crema, se niveleaza.
Se aseaza al doilea blat, se pune deasupra restul de crema si apoi se aseaza al treilea blat.
Se da tortul la rece.
Glazura se face amestecand ciocolata rupta in bucati cu untul si laptele pe bain-marie, pana devine o crema fina si groasa.
Se toarna crema deasupra tortului si se orneaza cu visine, cirese confiate, etc.
Se lasa tortul in frigider pana se raceste bine.
E foarte usor de facut, e gustos si racorito